Voetreflexzonetherapie

Het is natuurlijk, eenvoudig en preventief

Wat is het?

Onze voet is een afspiegeling van ons lichaam. Derhalve heeft voetreflexzonetherapie het uitgangspunt dat alle organen en lichaamsdelen corresponderen met reflexzones in de voet.

 Door de reflexzones in de voet te masseren worden de organen in het lichaam gestimuleerd, waardoor een betere doorbloeding ontstaat, welke de afvoer van afvalstoffen via het lymfesysteem en de meridianen (energiebanen) bevordert. Hiermee wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd zodat het natuurlijk evenwicht wordt hersteld.

 Wat doet het?

* helpt bij rug-, schouder-, nekklachten en RSI,

* werkt ondersteunend bij overspannenheid en burn-out,

* kan rust bieden bij ADHD en dyslexie,

* helpt bij hoofdpijn/migraine,

* helpt bij PMS en overgangsklachten,

* kan ondersteuning bieden voor tijdens en na de zwangerschap,

* helpt bij darmproblemen,

* geeft verlichting bij astma en bronchitis,

* geeft verlichting bij reumatische klachten,

* maar werkt ook bij vage klachten: er is geen oorzaak te vinden en toch zijn er klachten

* het lichaam stimuleert het zelfgenezend vermogen,

* werkt stressverlagend, ontspannend en geeft (nieuwe) energie,

* reinigt het lichaam van afvalstoffen,

* geeft verlichting bij pijn en stimuleert genezing.


Een behandeling via voetreflexzonetherapie heeft niet alleen het doel om de klacht te verhelpen, maar ook om de oorzaak van de klacht te achterhalen. Voetreflexzonetherapie kan (bijna) altijd samen met de reguliere gezondheidszorg ingezet worden, het vult elkaar prima aan.

Een voetreflexzonetherapie kan tevens erg ontspannend zijn.


De voetreflexzonetherapie kan aan zowel kinderen als volwassenen gegeven worden. Het is niet noodzakelijk om klachten te hebben om een voetmassage te ondergaan. Massage werkt ook preventief.

Een behandeling duurt ongeveer 1 uur. Bij de eerste afspraak moet men rekening houden met 1,5 uur i.v.m. intakegesprek en uitleg.

Een groot aantal zorgverzekeraars vergoedt de voetreflexbehandelingen geheel of gedeeltelijk in de aanvullende verzekering. In het vergoedingenoverzicht kunt U nakijken of de behandeling door Uw verzekering wordt vergoedt.